Demokratiska republiken Kongo har eluttag av typ C / E

De eluttag som finns i Demokratiska republiken Kongo är enligt internationell typ C / E och i Sverige används typ C och typ F.

I Demokratiska republiken Kongo används elektricitet med växelspänningen 230 Volt som har frekvensen 50 Hz. För elkontakterna i Demokratiska republiken Kongo kan det variera vilken strömstyrka som går att ta ut innan säkringen går. Om du åker till Demokratiska republiken Kongo på tjänsteresa får du 502 kr i traktamente varje dag och då kan du gott och väl köpa dig en adapter eller USB-laddare för pengarna.

För att få reda på mer om eluttagen, vägguttagen och stickkontakterna i Demokratiska republiken Kongo eller Kinshasa kan du klicka på något av vägguttagen nedan.

Tjänsteresa till Demokratiska republiken Kongo

Ifall du åker på tjänsteresa i Demokratiska republiken Kongo får du ett skattefritt traktamente. För att få reda på allt om traktamentet i Demokratiska republiken Kongo klickar du här.

Kort fakta om Demokratiska republiken Kongo

FaktaInformation
LandDemokratiska republiken Kongo
Befolkning77 430 000
Ytstorlek2 350 000 km²
HuvudstadKinshasa
Avstånd från Stockholm7 081 km
Närmaste huvudstadBrazzaville i Kongo Brazzaville
Avstånd till Brazzaville 6 km
ValutaCDF - kongolesisk franc
Valutakurs100 CDF ~ 138 SEK
Officiellt språkfranska, kikongo, swahili och tshiluba

Eluttag i alla länder


Eluttag av typ


Bra eluttag och resadaptrar hittar du hos

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om eluttag och vägguttag men också en del kul och lustiga saker gällande stickkontakter och spänning.Meny - Eluttag
Till förstasidan på www.eluttag.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Hela Världen Alla typer Byta eluttag Volt & Hz