Eluttag - Massor om eluttag & vägguttag

Kul om Eluttag

Roligt om eluttag

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om vägguttag och några bilder och intressanta texter rörande uttag och vägguttag kommer att komma upp här strax. Dessutom kommer det dyka upp skojig och dråplig fakta om elektriker och uttag på denna sida. Det är viktigt att ha rätt information om eluttag, vägguttag, strömbrytare.

Olika frekvens i elnätet

Olika frekvens i elnätet Det finns tre länder i världen som har delat upp sitt elnät i två delar med olika frekvens. Dessa länderna Japan, Saint Vincent och Nordkorea.

Olika vägguttag

Olika vägguttag Totalt finns det 15 olika standarder på vägguttag över världen. Orsaken till detta har delvis varit att länderna vill vara protektionistiska.

Olika spänning i elnätet

Olika spänning i elnätet Alla länder använder växelspänning i sina stamnät. Spänningen varierar från 100-240 Volt och sju länder har två olika spänning i nätet. Dessa länder är Belize, Brasilien, Kuba, Libyen, Nordkorea, Saint Vincent, Surinam.

Adaptrar till eluttag

Adaptrar till eluttag Det finns flera 100 olika varianter av adaptrar till eluttag. Säkrast och bäst är de adaptrarna som går från en standard till en annan standard även om det finns många multiadaptrar på marknaden. Vissa av dessa är dock osäkra och rekommenderas inte.

The World's Smallest Universal Travel Adapter

Which Plugs and Adapters to use When Traveling

Roliga eluttag

Roliga eluttag Det finns också mycket kul man kan göra med eluttagen om de används på rätt sätt.

Otäcka eluttag

Otäcka eluttag Du ska alltid ha respekt för el och eluttag eftersom felaktigt använda kan de lada till döden.


Eluttag i alla länder


Eluttag av typ


Bra eluttag och resadaptrar hittar du hos

Här kan ni finna mycket intressant information och relevant fakta om eluttag och vägguttag men också en del kul och lustiga saker gällande stickkontakter och spänning.
Meny - Eluttag
Till förstasidan på www.eluttag.se Högst upp på sidan Längst ned på sidan
Hela Världen Alla typer Byta eluttag Volt & Hz